Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

STARTTI takaisin työelämään palvelualalla -koulutuksen kaltaisia kokonaisvaltaisia ja välittäviä koulutuksia tarvitaan jatkossa enenevässä määrin. 

Yksilöllistä ohjaamista, välittämistä ja positiivista tsemppaamista. Koulutettavien henkilöiden vahvuuksien hoksaamista ja niiden vahvistamista. Läsnäoloa ja mukana kulkemista.

 


 

Lue koko juttu Ylen sivuilta: 

Koronan vuoksi työttömiksi joutuneille yrittäjille sekä työttömille järjestetään koulutusta Lapissa | Yle Uutiset

Meistä sanottua -arkisto: STARTTI Takaisin työhön palvelualoille

Lisätty 02.06.2024

STARTTI Takaisin työhön palvelualoille -koulutukset Rovaniemellä syksyllä 2020 olivat jotain, jossa ei tehty ”kuten aina ennenkin”.

Napakka kuukauden pituinen koulutus piti sisällään lähiopintoja 1,5 viikkoa ja työssä oppimista 2,5 viikkoa. Koulutuskokeilujen  tarkoituksena oli avata ovia takaisin työelämään tai tutustuttaa uusille aloille matalalla kynnyksellä. Kaikkiaan koulutuskokeiluja pidettiin Rovaniemellä kolme.

Jaana Kovasen vetämä koulutuskokeilu oli uudenlainen ja innovatiivinen. Lähestymistapa vaati erilaista otetta, erilaista asennetta, erilaista tekemistä.

- Kyse on siitä, että uskaltaa välittää alusta asti, ja myös omalla toiminnallaan näyttää sen. Se osoittautui haastavana vuonna 2020 erityisen tärkeäksi, Jaana Kovanen toteaa.

Miten onnistui?

Jokainen koulutusten opiskelijoista kohensi omaa asemaansa työmarkkinoilla. Tietenkään kaikki eivät ole työllistyneet haastavana korona-aikana suoraan koulutuksen aikana, mutta jokainen sai  paremmat eväät tavoitella omia ammatillisia unelmiaan tai löytää aivan uusia polkuja.

Kuuntele viimeisen koulutusjakson opiskelijoiden tarina tästä https://bit.ly/2MjjcKV ja anna heidän itse kertoa, mitä eväitä he saivat.

- Minulle tämä video, jonka yksi opiskelijoista toteutti, tuo valtavaa mielihyvää aina kun sen katson. Se, että uskaltaa välittää, ja laittaa itsensä peliin muita tukiessaan, tuo tuloksia, Jaana sanoo.